Saturday, November 5, 2016

Glamping Costa Brava

Glamping Costa Brava begint bij TentHolidays. Wij hebben glamping, de afkorting van glamorous camping, echt naam gegeven in Spanje met onze luxe bungalowtenten en stacaravans op de allermooiste campings aan de Costa Brava.

Glamping Costa Brava


Montserrat is een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Spanje. De top van de berg is bereikbaar via een kabelbaan en biedt een spectaculair uitzicht. Laat u via een pad leiden naar de Heilige Grot en luister naar het wereldberoemde L'Escolania jongenskoor, dat bijna dagelijks optreedt in de Basiliek.

Proef de lokale Aromes-de-Montserrat likeur die op smaak is gebracht met lavendel, jeneverbes, kruiden en specerijen. HIER wil MrsNomad wel een tijdje wonen (langer geen bezwaar) … want sodeknetter wat een uitzicht.

Wat een heerlijke sfeer in huis, wat een zalige bedden, prachtig terras, fijn zwembad, mooie grote tuin en wat is er ontzettend veel te doen en te zien hier in de buurt. In de Lot et Garonne ligt het sfeervolle Saint Etienne de Real; gezellig en knus dorp.

En nog geen 5 minuten rijden ervandaan deze beauty, geschikt voor max. 9 personen. Als u van goede spijzen en dranken houdt, dan zit u in Spanje gebeiteld. Met het wijngebied Rioja beschikt Spanje over de beste wijnen ter wereld.

Glamping Costa Brava bij Montsserat


Oh ja, de wijnen en sherry

Ook de goddelijke sherryvariaties - van mierzoet tot kurkdroog - zijn aan te bevelen. Wat eten betreft gaat iedere streek prat op de eigen specialiteiten - variërend van vlees en vis tot vegetarisch. En terecht!

Een feest voor de tong zijn de tapas, vooral in exclusieve tapasbars. Tenslotte een tip: u hebt nog nooit zoiets lekkers als pata negra ham geproefd. Het indrukwekkende smakenpalet danst minutenlang rond in de mond.

 Soms kom je op plekken waar je nooit meer weg wil en daar is deze er eentje van! Deze 17e eeuwse Franse boerderij is omgebouwd tot 5 superfijne appartementen. De inrichting van de appartementen is hip industrieel (beton, staal etc.) in combinatie met een landelijk Franse sfeer (brocante en linnen stoffen).

Alle appartementen zijn zeer ruim en luxe ingericht met mooie keukens, trendy meubels en prachtige badkamers met inloopdouche. Elk appartement heeft openslaande deuren naar een privé terras met eettafel en lounge stoelen. Vanaf je terras geniet je, onder het genot van een drankje, van het prachtige uitzicht op de graslanden en heuvels zo ver als je kan kijken.

In de Sierra del Segura ligt ongeveer 2000 kilometer aan mountainbikeroutes. Deze variëren van relaxte routes tot zeer uitdagende, bijvoorbeeld naar Riopar. De Sierra de Espuña en Sierra de Cazorla zijn ook binnen bereik.

Alle routes kunnen gereden worden met GPS, beschikbaar via deze website. De asfaltwegen zijn in uitstekende staat, dus ook voor de wielrenner is het mogelijk om schitterende tochten te rijden.


De Lakens past met de vernieuwingen in de rij campings, die glamping op de kaart hebben gezet. Het Engelse werkwoord is gemaakt van het eerste deel van glamourous en het laatste deel van camping.

Het betekent zoiets als ‘kamperen op een camping, die voorzien is van alle gemakken'. In goed Nederlands heet glamping al enige tijd glamperen, althans dat woord is eind 2009 opgenomen in het Van Dale Jaarboek taal.
Dat omschrijft glamperen als ‘kamperen in een luxetent op een luxecamping'. De Costa Brava dankt haar naam aan de ruige rotsformaties die de vele baaien vaak omgeven. De streek loopt van de Frans/Spaanse grens tot aan de badplaats Blanes en is één van de bekendste Spaanse vakantiegebieden voor Nederlanders.

Families en strandliefhebbers halen hun hart op aan één van de vele stranden, hotels bieden leuke animatieprogramma's voor de kinderen en er zijn fantastische (water-)parken om een dagje uit te gaan. Natuurliefhebbers en de sportievelingen zullen genieten van de schoonheid van het noordelijke deel van de Brava.

Wandelen of fietsen kan langs de mooie rotskusten of in het verrassend groene achterland. Een bezoek aan Barcelona is eigenlijk een 'must', maar ook Montserrat, de Medes eilanden, Figueres met het Salvadaor Dali museum en het mooie achterland verdienen een bezoek.

No comments:

Post a Comment